Aktuellt filmprogram våren 2023

ROSE    1:46

Måndag 30 januari 19.00

Här blandas humor och allvar i en både gripande, tänkvärd och underhållande film. Under en resa till Paris avslöjar Inger sin andra personlighet, ”Rose”...
I kampen mot psykisk ohälsa kämpar hon om att få vara sig själv, mot alla odds.


SKOLAN VID VÄRLDENS ÄNDE   1:50

Måndag 13 mars 19.00

En ömsint feelgood-film som tagit världen med storm. En ung lärarstudent som drömmer om att bli popsångare tvingas ta jobbet som lärare i en avlägsen bergsby i Bhutan. En underbar kulturkrock inspelad på plats med lokala skådespelare, och en yak i klassrummet för att hålla värmen.

BOY FROM HEAVEN   2:01

Måndag 13 februari 19.00

En fiskarpojke får möjlighet att studera vid ett av Egyptens främsta universitet där han snart blir indragen i en brutal politisk och religiös maktkamp. En kritikerrosad thriller med Fares Fares och Sveriges bidrag till Oscarsgalan.


PISSA I MOTVIND    1:39

Måndag 27 mars 19.00

Under en filminspelning i en sliten förort i norra Frankrike får de unga skådespelarna, som rekryteras på plats, utstå många tuffa prövningar. Men områdets ”värstingar” visar sig klara utmaningarna väl, trots nervigheten och maktkampen som uppstår gentemot filmteamet.

DEN BLINDE MANNEN SOM INTE VILLE SE TITANIC    1:22

Måndag 27 februari 19.00

En gripande kärlekshistoria om en man som är fången i sitt eget hem och ger sig ut på sitt livs äventyr för att möta en flickvän som han aldrig har träffat. Men vågar han lite på de okända personer som han nu måste förlita sig på? Och vad kan gå fel…?


Filmen vann publikpriset vid Venedigs filmfestival.